Sportvasten

Wil je graag je conditie verbeteren, je energieker voelen en ook nog eens 2 tot 6 kg afvallen? Dan is sportvasten wat voor jou!

Sportvasten is geen dieet, maar een 10-daagse trainingsmethode om je lichaam een nieuwe impuls te geven om een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

Door de vele en verkeerde voeding beperkt ons lichaam zich vooral tot suikerverbranding in plaats van vetverbranding en worden de oergenen, die juistzorgen voor optimale verbranding, niet meer geactiveerd.

Hierdoor blijft je vet zich stapelen en kun je last krijgen van energiedips en heel veel trek in suiker. Herkenbaar?

Door aan de slag te gaan met sportvasten, train je in 10 dagen alle suikers weg en maakt je lichaam een switch van suiker- naar vetverbranding (de zogenaamde metabolic switch).

Hoe werkt sportvasten?

Sportvasten, de naam zegt het al, is een kuur waarbij je gaat sporten. Om aan deze kuur te beginnen, zul je al wel over een zekere basisconditie moeten beschikken.

Sportvasten is een bijzonder goede methode om je sportprestaties te verbeteren. Ook val je doorgaans 2-6 kg af van deze kuur. De nadruk ligt echter niet op afvallen, maar op het maken van de zogenaamde metabolic switch voor je lichaam.

Door het sportvasten worden de spieren zo getraind dat ze als geheel effici├źnter gaan werken (verbranden). De spieren worden geprikkeld om meer energie uit vet te kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers minder aangesproken te worden.

De eerste 3 sportvastendagen bouw je je voeding af en begin je de suikers in je lichaam weg te trainen.

Op dag 4-6 ga je sapvasten. Je activeert de oergenen weer. Je lichaam maakt de switch van suiker- naar vetverbranding. Door de metabolic switch ervaar je geen honger en krijgt je lichaam geen tekorten.

De laatste 4 dagen van de kuur ga je je voeding weer opbouwen en eet je weer lekker gezond. Je blijft sporten.

Het resultaat?
  • Van suiker -naar ververbranding
  • Afvallen
  • Meer energie
  • Conditie verbetering
  • Positieve leefstijl