{{salon_name}}

Massages

Sportmassage

Tijdens het sporten maar ook bij bewegen in het dagelijks leven worden spiergroepen vaak intensief gebruikt en soms ook overbelast met als mogelijk gevolg klachten aan benen, arm, nek, schouder of rug. Sportmassage is een manier om na inspanning of overbelasting het herstel te bevorderen en kan afhankelijk van wat het doel is zowel ontspannend, stimulerend en herstellend werken. Een regelmatige massage zorgt er voor dat de spieren soepeler worden, de mobiliteit verbetert en kan leiden tot hogere prestaties. Ook kunnen voorstadia van mogelijke blessures in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld.

Stimulerende massage
Door een stimulerende massage worden de spieren geprikkeld en wordt de doorbloeding in de spieren verbeterd. Hierdoor worden de spieren voorbereid op de inspanning die je nog wil gaan leveren. Een sportmassage kan dan ook onderdeel zijn van een warming-up.

Spierontspannende massage
Een spierontspannende massage wordt uitgevoerd met verschillende rustige handgrepen die ervoor zorgen dat spieren ontspannen. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding en worden afvalstoffen uit de spieren sneller afgevoerd. Een ontspannende massage kan bijvoorbeeld onderdeel zijn van de cool-down na het sporten en is niet alleen prettig voor je spieren maar ook voor je geest.

Ook voor niet-sporters 
Onze behandelmethode is ook zeer geschikt voor niet-sporters! Mensen, die niet of nauwelijks sporten, kunnen veel baat hebben bij een regelmatige (sport)massage. Wanneer u de hele dag op uw benen staat of de meeste tijd doorbrengt achter de computer, kunt u immers ook lichamelijke klachten hebben die ASM kan verhelpen: bv. (onder)rugklachten, hoofdpijn door gespannen nek- en schouderspieren, RSI-gerelateerde klachten. 

Voorbeelden van contra indicaties om een afspraak voor een massage te maken zijn:
  • koorts
  • spierscheuring
  • een ontsteking of wond
  • een huidaandoeningen
  • vaataandoeningen zoals o.a. trombose