{{salon_name}}

Schimmelnagels

Schimmelnagels - Onychomycose

Schimmelnagels, ook wel kalknagels genoemd, zijn teen- of vingernagels die met schimmel geïnfecteerd zijn. In een eerste stadium begint de infectie aan de nagelranden die witgeel, bruin of groen verkleuren. Daarnaast wordt de nagel dik en brokkelig. In een later stadium gaat de nagel zelf geheel of gedeeltelijk loslaten. Bij sommige mensen zijn schimmelnagels ook pijnlijk.
 
Hoe voorkomen?
Nagels die beschadigd zijn kunnen gevoelig zijn aan schimmels. Deze beschadiging kan ontstaan door het dragen van te nauwe schoenen, het verkeerd afknippen van je nagels of door sport. Helaas zijn schimmels niet alleen hardnekking maar ook ontsierend. Wij raden dan ook aan dat u op tijd en stond naar de manicure/pedicure gaat voor een goede verzorging: zij zorgen ervoor dat de nagels optimaal behandeld worden en ook groeien. Daarnaast zijn mensen met een minder goed afweersysteem ook gevoel aan deze schimmelinfecties. Ook personen met diabetes of bloedsomloopstoornissen zijn extra gevoelig.
 
Behandeling
Lasertherapie geeft zeer goede resultaten bij schimmelnagels. De schimmels bevinden zich altijd onder de nagel op het nagelbed. Dankzij de warmte en het licht van de laser wordt de schimmel gedood. Hierdoor voelt men een warmte tijdens de behandeling. De behandeling is daarnaast volledig pijnloos en vereist geen verdoving. Gemiddeld duurt een behandeling 30 minuten. Nadien heeft men geen last meer van de behandeling. We raden wel af om te sporten op de dag van de behandeling. Omdat teennagels maar groeien met een snelheid van één millimeter per maand, duurt het wel even voor er een volledige nieuwe nagel is terug gegroeid. De laserbehandeling tast de nagel, het nagelbed, matrix, nagelwand en de omgeving in het geheel niet aan. 
 
Nazorg
• Gebruik tijdens de periode van de behandelingen steeds een schimmelwerende zalf op de nagels. Dit om herinfectie te voorkomen.
• Behandel ook je schoenen: dit kan het best met de Daktarinspray. Daarnaast raden we aan oude sportschoenen te vervangen.
• Let erop dat u uw kousen steeds hog genoeg wast, minimaal op 60 graden. Dit geldt ook voor lakens en handdoeken. 

FOX LASER
Schimmelnagels en wratten zijn nu eenvoudig te behandelen met FOX Laser. Waarom kiezen voor een laserbehandeling?
De hardnekkigste schimmels, die al jaren zonder resultaat behandeld worden met poeders en crèmes (of medicijnen), groeien weer gezond uit tot een mooie heldere nagel
Ruim 93% van de patiënten heeft baat bij de behandeling