Make the switch

Wat ik vaak hoor is dat mensen voor een bepaalde tijd een dieet volgen, maar dat ze daarna weer terugvallen. Een soort jojo-effect, zonder resultaat.

In plaats van steeds weer een tijdelijk dieet te volgen, wil ik mijn klanten graag helpen hun leefstijl aan te passen.

Ons voedingspatroon en onze levensstijl beïnvloeden de gezondheid op de langere termijn. Door verkeerde voeding, stress, medicijnen, schadelijke straling en overmatige spierbelasting raakt ons lichaam verzuurd.

Als we gezond ter wereld komen, bestaat ons lichaam voor 70% uit water en voor 30% uit sporenelementen en mineralen. Naarmate we ouder worden, nemen deze hoeveelheden af en bestaat ons lichaam soms al voor de helft uit zure afvalstoffen.

Dit heeft allerlei gevolgen voor onze gezondheid. Voordat we actief met voeding aan de slag gaan, is het daarom belangrijk om het lichaam eerst te ontgiften. Actief ontzuren is de eerste stap naar een betere gezondheid.

Hoe werkt dit ontzuren?

Om de zuurgraad in het lichaam in evenwicht te houden, moeten zure afvalstoffen worden afgevoerd. Dit doet het lichaam via de nieren, de longen en de huid. Daarnaast neutraliseert het lichaam zuurresten met behulp van de lichaamseigen stof natriumbicarbonaat.

Te veel zuurresten in het lichaam zorgen voor ophopingen van afvalstoffen, waardoor allerlei gezondheidsrisico’s kunnen ontstaan. Door actief te ontzuren, zult u zich al snel fitter, energieker en gezonder voelen.

Ontzuren kun je op 2 manier doen:
  • Door verzurende factoren te beperken, dus verkeerde voeding, stress en schadelijke stoffen te vermijden
  • Door actief te ontzuren, bijvoorbeeld door een ontgiftingskuur

Op beide terreinen kan ik u goed advies geven en verder helpen. Zo kunnen we samen kijken naar wat gezonde voeding voor u is en hoe u verkeerde voeding kunt beperken.

Wilt u actief ontzuren, dan werk ik met 2 vastenkuren: veganvasten en sportvasten.